Хімічний склад жувальної гумки:
Всі популярні жуйки, мають білий
колір завдяки титановим білилам - Е171, їх
позначення на етикетці.
Саме хімічні барвники, присутні в жуйці, пошкоджують підшлункову залозу, внаслідок сильної
алергічної реакції організму на барвники.
Бутил і ментол - основна причина алергій: запалень кругом рота і кропивниці.
Полуничний і лимонний смак жуйки, провокує алергічні висипання на обличчі - кропив'янка або червоні
плями.
Фенілаланін - підсолоджувач, обумовлює розвиток слабоумства, добавка особливо шкідлива
для світлошкірих і блакитнооких, тому що в їх оргaнізмі мало ферментів сприяють
розщепленню фенолу - шкідлива речовина.
Фенол не виводиться організмом, накопичуючись, він порушує функцію нервової
системи, уповільнює зростання.
Титану діоксид - штучний барвник Е171,
в довіднику харчових добавок, зазначено, що він заборонений в харчовій
промисловості, але його дозволено застосовувати у виробництві харчових пластмас
і в косметичній промисловості.
Аспартам
Е 951 вважається
відносно нешкідливим, він небезпечний для хворих на фенілкетонурію, з - за
вмісту фенілаланіну.
Лецитин Е
322 може
бути натуральний і синтетичний. Натуральний добувають з рослинних олій, він не
небезпечний.
Сорбіт Е 420 - підсолоджувач, може
бути у вигляді порошку або рідини жовтого кольору, крім жуйки, додають у
цукерки, джеми, шоколад, печиво.
Сорбіт, сприяє зміні лікувальної дії окремих лікарських засобів, вони, взаємодіючи з сорбітом стають отрутою. До того ж сорбіт, розслаблює кишечник, з - за нього утворюється підвищене газоутворення, здуття і біль в області кишечника.
Сорбіт, сприяє зміні лікувальної дії окремих лікарських засобів, вони, взаємодіючи з сорбітом стають отрутою. До того ж сорбіт, розслаблює кишечник, з - за нього утворюється підвищене газоутворення, здуття і біль в області кишечника.
Бутилоксиaнизол
Е 320 -
антиoксидант, токсичний, а отже канцероген.
Маніт
Е421 Мальтит Е965 замінники цукру, діє як проносне, призводить до здуття
кишечника і проблем з шлунком.
Комментариев нет:
Отправить комментарий